Oferta TDA

Terra Dacica Aeterna este disponibila pentru participarea in cadrul unor diverse evenimente de prezentare a istoriei. Mentionam:

  • a. Participarea la festivaluri de reenactment sau zile ale localitatii. Terra Dacica Aeterna desfasoara in cadrul acestor manifestari: -parade prin localitate (dupa traseul ales de organizator) -prezentari de echipamente dacice, romane si sarmate (istoric, aspect, functionalitate) – spectacol de reenactment, dupa un scenariu dinainte stabilit. Include batalie, ritualuri religioase -tabere cu specific dacic, roman sau sarmat. In cadrul acestor tabere se desfasoara ateliere de lucru cu publicul. Vizitatorii vor putea lua parte la crearea unor obiecte in cadrul atelierelor de metalurgie, ceramica, pielarie sau tesatorie. De asemeni, vor putea juca jocuri romane, degusta mancaruri facute dupa retete antice, sau incerca echipamente de lupta antice pentru a afla tehnici de lupta.
  • b. “Ore de istorie vie”. Concept propus prima data de asociatia noastra in Romania, Terra Dacica Aeterna participa in scoli la predarea unor ore de istorie antica. Concret, se fac diferite prezentari de tip power-point legate de istoria generala sau aspect specific ale civilizatiilor antice (mestesugarit, tehnica militara, arhitectura, vestimentatie, viata sociala), completate de recuzita asociatiei care va fi adusa la scoala cu aceasta ocazie. Elevii vor avea ocazia sa foloseasca diferite replici dupa obiecte antice, afland toate informatiile legate de acestea. Costumele pot fi incercate de doritori, iar tehnicile de lupta puse in practica de elevi sub supravegherea membrilor asociatiei.
  • c. Participare in cadrul unor tabere tematice. Dupa modelul taberelor tematice pe care le-am desfasurat incepand cu 15 iunie 2010 la Costesti (vezi la cap. II. Istoric General), Terra Dacica Aeterna poate participa in cadrul unor tabere organizate de autoritati. La Costesti, sau in alte locatii amenajate pentru tabere de elevi, membrii asociatiei pot fi prezenti pe durata a mai multor zile. Elevii vor putea vedea pe viu si incerca diferite replici de obiecte antice. Vor invata mestesuguri antice, realizand ei insisi obiecte, vor deveni cunoscatori de armament si tehnica militara antica. Ateliere de tragere cu arcul, aruncarea sulitei, precum si alte jocuri antice se vor desfasura, elevii participand in diferite competitii care le vor dezvolta spiritul competitiv si interesul fata de istoria antica. De asemeni, daca in zona sunt obiective istorice antice, membrii Terra Dacica Aeterna vor organiza ghidaje.
  • d. Participari in cadrul unor evenimente de tip “Team-Building”. Avand deja experienta in acest domeniu, Terra Dacica Aeterna isi propune ca pe durata a cateva ore cei prezenti sa intre in pielea personajelor antice. Participantii vor putea sa incerce costumele antice, sa manance alimente gatite dupa retete antice, sa participe la diferite activitati cotidiane, precum si la diverse batalii regizate. Practic, cei prezenti vor face pe parcursul evenimentului ceea ce fac de obicei membrii TDA.
  • e. Executare de replici dupa obiecte antice Membrii asociatiei pot executa, la comanda, diferite replici de obiecte antice (piese de vestimentatie civila sau militara, unelte, arme etc.). Pentru eventualele comenzi se vor folosi datele de contact ale asociatiei.
BizStudio by Sketch Themes