Regulament de functionare a forumului

Informaţii necesare celor care vor să devină membri TDA
User avatar
admin
Forum admin
Posts: 79
Joined: 27 Nov 2008, 15:08
Location: Terra Dacica Aeterna
Contact:

Regulament de functionare a forumului

Postby admin » 02 Feb 2009, 01:00

Regulamentul Forumului TERRA DACICA AETERNA


Preambul

- Acest forum a aparut din necesitatea constituirii unei comunitati virtuale ai carei membrii sa fie atat membrii Asociatiei Terra Dacica Aeterna, cat si alte persoane interesate de reenactment, specialisti si iubitori de istorie antica axata in principal pe daci si romani.

- Scopul existentei acestei comunitati virtuale este acela de a uni pasiunile si experientele din domeniu reenactment-ului.

- Dreptul de folosire al forumului va este acordat gratuit in baza respectarii prezentului regulament.
Ne rezervam privilegiul de a va revoca acest drept (indiferent de vechime sau numarul de mesaje) in cazul in care consideram ca acest lucru este necesar.

- In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti 100% de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent daca l-ati citit sau nu.

- Incalcarea regulilor prezente aici duce la sanctiuni, de la avertisment, la blocarea accesului pentru o perioada determinata sau chiar banarea contului.

- Responsabilitatea juridica pentru mesajele postate va apartine in totalitate. Terra Dacica Aeterna nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul de "timp real" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

- Materialele si informatiile preluate partial din alte forumuri si mass-media sunt proprietatea acestora (sau orice alte surse), iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita si dovedita de realii proprietari.


Limba folosita pe forum este romana.

- Pe acest forum este permisa folosirea limbii romane, dar si a altor limbi straine daca o sa fie cazul cu anumiti membrii/simpatizanti din alte tari.

- Va rugam sa limitati folosirea altor limbi la citate sau fraze bine cunoscute (sau traduse) si doar cand acest lucru este in concordanta cu situatia respectiva.


Reguli forum:


1. Sunt interzise: atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. - Aceasta regula se refera atat la forum cat si la sistemul intern de mesagerie.

2. Inainte de scriere cautati cea mai buna categorie sau subiect pentru mesajele voastre, pentru evitarea postarii de doua ori a aceluiasi subiect sau scrierii aiurea a mesajului dumneavoastra. Va rugam sa folositi functia de CAUTARE.

3. Va rugam sa folositi un titlu adecvat cand deschideti un topic. Evitati titluri incomplete sau de genul "lol", "intrebare" sau "ATENTIE!!".

4. Pentru a evita repetarea argumentelor, mai ales in cazul discutiilor lungi, va sugeram ca intotdeauna sa cititi intregul topic inainte de a posta un raspuns.

5. Nu folositi texte cu fonturi colorate excesiv sau cu dimensiuni excesiv de mari. Dimensiunile excesive vor fi reduse fara aviz si fara explicatii. Culoarea standard a acestui forum este aceasta. Va recomandam sa o folositi, altfel vom fi nevoiti sa va editam mesajele.

6. Verificati textul inainte de a posta. Astfel va puteti asigura ca este usor de citit si poate fi inteles de catre ceilalti membrii ai forumului. Incalcarile repetate ale acestei reguli pot duce la un avertisment.

7. Este interzisa folosirea prescurtarilor de chat: "sh" , "tz", "k" , "dak", etc. Puteti folosi diacriticele.

8. Nu citati excesiv din posturile anterioare. Citati doar partile esentiale astfel incat posturile sa nu fie prea lungi.

9. Publicitatea pe forum este permisa doar in limita bunului simt.
Reclama in semnatura este acceptata daca nu deranjeaza formatul si culorile acesteia. Mai este permisa in cazul in care se semnaleaza cazuri umanitare, dar la categoria “DIVERSE”.

10. Este interzisa crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal. Crearea unui cont pentru ocolirea unui sanctiuni, aduce banarea ambelor conturi.

11. Nu faceti cereri de HACK, CRACK, WAREZ etc. Nu promovati pirateria software si nu scrieti mesaje care contravin legilor in vigoare.

12. Este interzisa atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos.

13. Este interzisa trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

14. Este acceptata postarea de imagini fara comentarii atata timp cat sunt on topic.

15. Semnatura (text sau imagine) nu va depasi inaltimea de 180 Pixeli sau 4 linii de text. Avatarele nu vor depasi 125x125 Pixeli. Bannere sau linkuri-urile de recrutare in semnatura sunt interzise.

16. Este interzisa folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata).

17. NU atasati fisiere mai mari de 2 MB si nu utilizati aceasta functie decat cu un scop bine definit. (Text si imagine); Atasamentele de tip video nu sunt acceptate.

18. Spargerea conturilor, hakingul oricarei parti a siteului TDA, este interzisa

Mentiuni speciale:

- Este interzisa postarea de informatii, fisiere etc ce incalca prevederile Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

- Nu folositi materiale ale caror drepturi de autor nu va apartin, fara sa specificati sursa/autorul materialului.

- Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Asociatia Terra Dacica Aeterna nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

- Este interzisa doar postarea de citate, in regim "copy/paste", fara contributie personala sau fara a se specifica sursa/autorul. In caz contrar, mesajele ce contravin acestui punct, vor fi sterse.

- Nu provocati moderatorii sau administratorii in mod deliberat. Posturile care au ca scop crearea de conflicte intre useri si moderatori vor fi sterse, iar autorii vor fi sanctionati.
De asemenea, raspunsurile agresive la mesajele jignitoare, sunt sanctionabile.

- Mesajele personale sunt personale si nu aveti voie sa le publicati pe forum.

- Tratati-i pe ceilalti cu respect si mentineti discutiile in limitele bunului simt. Nu uitati ca pe forum sunt membri de varste diferite si a caror experienta difera de la caz la caz, motiv pentru care va rugam sa fiti rabdatori daca uneori apar intrebari care pot parea "stupide" sau "infantile".

- Va rugam sa evitati reprosurile cu privire la greselile gramaticale sau de scriere la adresa membrilor. Daca greselile gramaticale sau de scriere ale unui membru sunt atat de mari incat continutul mesajului se pierde, puteti raporta acel post. Un administrator sau un moderator se va ocupa de acea problema.


Actiunile moderatorilor:

Moderatorii nu sunt altceva decat useri normali care au in plus anumite responsabilitati de care trebuie sa tina cont.

1. Sa vegheze buna activitate a forumului.

2. Sa stearga mesajele cu injuraturi sau jigniri si sa mute mesajele ce trateaza alt subiect decat tematica categoriei in locul indicat pentru acel tip de mesaj.

3. Sa modifice titlurile subiectelor scrise aiurea, scrise cu litere mari, cu interjectii, sau care nu reflecta natura subiectului, iar titlurile foarte lungi sa le mai scurteze pe subiectul mesajului.

4. Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.

5. Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.

6. Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.

7. Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.

8. Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor, dupa caz, atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.
Daca postul dumneavoastra a fost sters, atunci inseamna ca stergerea a avut la baza un motiv intemeiat. Va rugam sa nu il rescrieti.

Asociatia Terra Dacica Aeterna isi rezerva dreptul de a schimba regulamentul fara preaviz. Recomandam ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

Return to “Terra Dacica Aeterna - informatii generale”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron