DOCUMENTE PIERDUTE DESPRE RAZBOAIELE DACO-ROMANE

User avatar
Oroles
Posts: 857
Joined: 11 Dec 2008, 21:16

Re: DOCUMENTE PIERDUTE DESPRE RAZBOAIELE DACO-ROMANE

Postby Oroles » 14 May 2009, 17:10

Apropo de izvoare pierdute despre daci,am primit un link catre ceva foarte interesant,desi eu nu prea cred tot ce scrie acolo.Miroase a dacoman,iar la afirmatiile importante,ca aceea in care spune despre cenzura romana in ce priveste notiunile de dac si roman,nu da nici o sursa a informatiilor sale.
http://dromihete.3x.ro/Interzicerea%20numelui%20DAC.htm
Oroles

Alexandru_Dacicus
Posts: 112
Joined: 04 Jan 2009, 13:05

Re: DOCUMENTE PIERDUTE DESPRE RAZBOAIELE DACO-ROMANE

Postby Alexandru_Dacicus » 17 May 2009, 01:14

"Lucrarea" apartine inginerului Dan Ioan Predoiu (parca e un dat ca toti tracomanii sa fie ori medici, ori ingineri... :lol: ). Dar pe undeva are dreptate acest domn Predoiu privitor la o posibila cenzura, si sincer, am vazut ideea vehiculata mai mult sau mai putin tacit si la autori seriosi.

Motive pentru o potentiala cenzura ar fi: aparitia in sec III si incep. sec IV a lui Regalianus, a lui Galeriu, care clamau descendenta dacica si care nu au fost nicidecum iubiti la Roma, poate si o oarecare stanjenire din partea Romei de a fi pierdut asa de usor Provincia Dacia, la care de fapt, nu renuntase niciodata... cine stie, speram ca cercetarile viitoare (ma indoiesc ca se va ocupa cineva de subiect, dar zic si eu asa...) sa ne aduca noi lamuriri...


Return to “Izvoare scrise”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron