Articol ; "Renasterea Daciei"


User avatar
RVBOBOSTES
Posts: 480
Joined: 08 Dec 2008, 21:06
Location: Şimleu Silvaniei/Cluj Napoca/Baia Mare
Contact:

Re: Articol ; "Renasterea Daciei"

Postby RVBOBOSTES » 07 Mar 2010, 12:55

Cea mai clara si laudabila pozitie luata vreodata vis-a-vis de "savescieni" de un istoric/arheolog din lumea stiintifica romaneasca! Respectele mele domnului profesor Mircea Babes!!!
Rvbobostes

DACUL
Posts: 55
Joined: 16 Dec 2009, 00:20
Location: SIBIU

Re: Articol ; "Renasterea Daciei"

Postby DACUL » 07 Mar 2010, 15:49

Mi se pare extraordinar articolul. Ce vreau sa spun despre teoria criticata este ca nici macar originalitate n-are. Au mai afirmat si altii prin `33 ca sunt cei mai puri si cei mai buni oameni . Pe de alta parte nu pot fi de acord in intregime cu teoria conform careia un popor neocupat de romani a invatat in aprox 150 ani limba latina de buna voie si nesiliti de nimeni. Mai mult, din ce-am mai citit ,atacuri ale dacilor liberi asupra provinciei au fost aproape cu regularitate.Mai greu sa invete limba si sa adopte stilul de viata daca se macelareau din trei in trei ani. Rog un specialist sa-mi faca instructia necesara deoarece se pare ca nici teoria oficiala nu prea se verifica.
Zamolxe cu voi .

User avatar
Comosicus
Posts: 767
Joined: 06 Dec 2008, 23:44
Location: Napoca, Dacia
Contact:

Re: Articol ; "Renasterea Daciei"

Postby Comosicus » 15 Mar 2010, 00:59

Personal nu mi se pare un articol care combate foarte punctual sf-urile unora, dar 90% sunt de acord cu el. NU sunt de acord cu partea cu uriasii, necropola de uriasi de la Argedava - Popesti-Novaci nu este reala?? ma indoiesc ca dacomanii au adus acum si uriasi din alte locuri. Iar despre Kogaion afirma ca nu exista, atunci ma intreb de ce este pazit de americani o intrare in Bucegi si e zona inchisa? pentru ca este un puternic punct energetic!
Cat despre romanism si ca noi suntem cei mai cei..e o falsa problema..cel putin asa o vad eu, pe unde am fost toti au aceasta "mandrie" in special nemtii, italienii, francezii, englezii, rusii, spaniolii, scandinavii mai putin evervescenti sunt belgienii, olandezii, croatii, polonezii etc.
Pe de alta parte spriritul "national" este in crestere in multe zone deoarece UE a diluat mult aceasta parte. Neofascismul este in floare si creste pe zi ce trece prin Europa..in Italia unul din locurile cele mai vizitate este locul de nastere a lui Mussolini, nemtii sunt si ei f activi.. noi doar cand mai scot capul udmr-istii ne mai unim..in rest nu cred ca mai exista asa ceva la noi in tara.

Sicarius
Posts: 33
Joined: 23 Feb 2010, 21:40

Re: Articol ; "Renasterea Daciei"

Postby Sicarius » 15 Mar 2010, 11:00

Suntem un popor care a inteles ca ura si raca etnica si rasiala nu duc nicaieri. Am invatat ca de fiecare data cand rascolim societatea trebuie s-o luam de la inceput. Avem o nationalitate latenta, ascunsa. Suntem calmi, cu unele exceptii. Suntem cunoscuti datorita unor uscaturi din "padurea noastra" ca : hoti , talhari, criminali cu sange rece. Dar din punct de vedere al agresivitatii natiei n-au prea avut probleme cu noi. Nu suntem nici ultimii pampalai de pe fata pamantului dar nici primii zurbagii. Avem insa calmul dinaintea furtunii in sange. Lumea se uita la noi in general ca la un popor linistit, multi dintre ei habar n-au unde suntem pe Terra, insa atunci cand izbucnim se uita cu gurile cascate si nu-si pot crede ochilor ca e adevarat. ( sper ca nu vreti exemple ca o sa termin maine )
Una peste alta conteaza cine am fost, ca sa ne stim radacinile, insa nu atat de mult ca cine suntem. Si conteaza 100% cine vom ajunge daca vom avea grija de asta. Unii traim in trecut, altii(cei mai multi) in realitate si putini gandesc pentru viitor. Asa ca daca esti "dac" sau "roman" sau daco-roman, conteaza mai putin atat timp cat esti OM. Fiecare poate fi in sufletul lui ce doreste. Fiecare poate alege cum sa traiasca, ca sluga sau ca stapan asa cum zic ardelenii, insa daca tragi linie si nu te gasesti deasupra in ceea ce priveste umanitatea asa cum este inteleasa, ca principiu pozitiv, atunci nu conteaza cine ai fost, o sa-ti treaca de cine esti, iar viitorul e sumbru. Dac sau roman, ori daco-roman, toate sunt intr-un cuvant ROMAN( de arc carpatic ). Degeaba "luptam" intre noi la nivelul ideilor si irosim energiile pe teorii care nu sunt in totalitate adeverite de nici o parte. Stim cum e scrisa istoria. Stim ca istoria e perspectiva cuceritorului. Stim de asemenea ca si cei care scriu impotriva lui exagereaza. Da asa e omul, de 6000 de ani nu avem chipurile nici o deosebire in evolutia creierului( asa zice manualu de clasa a XII-a ). Nivelul de informatii e inasa altul. Ma intreb daca nu cumva aceasta este cheia care blocheaza evolutia. Ceva de genu ....Vreti sa stiti mai multe ? Na si asta, na si asta, na si aia...sa va certati intre voi sa nu aveti cu totii un consens, sa va puteti uita la un lucru, fenomen, teorie din toate partile si sa vedeti diferit. Carbuni la o locomotiva fara roti ))))
Sa auzim de bine !

User avatar
Comosicus
Posts: 767
Joined: 06 Dec 2008, 23:44
Location: Napoca, Dacia
Contact:

Re: Articol ; "Renasterea Daciei"

Postby Comosicus » 15 Mar 2010, 11:04

Corect Sicariu atata timp cat suntem OAMENI totul e oke, doar ca sunt pe cale de disparitie:))!
Numai bine;)


Return to “Izvoare scrise”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron