Limba dacilor

Sicarius
Posts: 33
Joined: 23 Feb 2010, 21:40

Re: Limba dacilor

Postby Sicarius » 11 Mar 2010, 16:13

Oare cate cuvinte de origine dacica si-au gasit corespondent in limbile altor popoare si au fost catalogate ba la stanga, ba la dreapta, numai la mijloc nu.
Am incercat si eu sa gasesc cuvinte de origine dacica si am facut ce face orice om. Cauta opera unui lingvist si citeste cu gura cascata. Insa am ramas mut atunci cand am vazut ca foarte multe cuvinte de origine dacica, erau folosite curent in vorbire de bunicii mei, tarani dintr-o localitate a judetului Brasov.
INCIOCALAU sania iarna si o DEJGHINAU primavara. O vita care nu era legata cumsecade la iesle se SUGUSA. Iepele erau mereu MURGA si MANZA. Mamaliga se punea la fiert atunci cand era ABURU mai mare. Trandafirii nu agatau ci ACATAU. Un cal alb nu era alb era BALAN. Padurea era mereu CODRU. Cainele era mai mereu DUALAU. Si foarte multe altele pe care eu omul de la oras le intelegeam insa nu le mai foloseam. Si foloseau aceste cuvinte la 1900 de ani de la cucerirea romana. Apoi parintii si bunicii si stra...stra...stra ...bunicii lor.


Return to “Izvoare scrise”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron