IN PENTRU ROCHII

Adrese, link-uri, detalii utile legate de furnizori de echipament. Ofertă de echipament
Maria

IN PENTRU ROCHII

Postby Maria » 24 Mar 2009, 23:06

Salut!

Am găsit nişte in la Nico Claus în Mărăşti. E alb şi subţirel şi costă 16 ron metrul. Din păcate pe culoare naturală nu aveau, iar ce mai aveau era cu broderii. Am mai întrebat şi prin alte locuri, în centru mai mult, şi spuneau că acum au ce a rămas pe stoc din sezoanele trecute, dar că vor primi şi in în curând. La unul dintre magazinele de materiale din centru- e pe Eroilor nr. 5 parcă, foarte aproape de Plafar- aveau un material de care mi-a spus doamna de acolo că e in, însă pe o parte are fir auriu, strălucitor. Deşi ştiu că nu căutăm aşa ceva de nici o culoare, m-am uitat pe dosul materialului, care e ok- nu apare "sclipici" pe dos- şi în plus pare foarte ferm, are ţinută, ca şi cum ar fi apretat. Aşa că m-am gândit să menţionez şi locul acesta, în caz de urgenţă. Mai trebuie să menţionez că materialul se găseşte acolo pe nuanţele de maro, bej şi albastru închis şi acum e la promoţie: 5 ron metrul. :)

Încă o sursă de in aş putea găsi prin cineva de la Muzeul Satului, dar încă nu e nimic sigur, aşa că nu vreau să promit.

Sper să mai găsesc şi prin alte părţi şi cum mai aflu ceva, anunţ. ;)

User avatar
Ziais
Posts: 368
Joined: 08 Dec 2008, 21:40

Re: IN PENTRU ROCHII

Postby Ziais » 22 Jun 2009, 22:43

Există la Nico Claus în Mănaştur, vreo trei feluri de in şi costă cam 16 lei ori 18 lei, ce este interesant că au şi imitaţie de in, care costă cam 25 lei m, ceea ce îmi pare o prostie pentru că inul natural e mai bun decât imitaţia, normal. Am fost în data de 16 iunie şi aveau destul de mult. Cred ca ar fi bine sa ne facem stoc " pe iarnă" un sul consistent dacă se poate din finanţele ce apar de la Cricau. Ii rog pe cei ce se ocupă de finanţe să-mi dea un raspuns dacă sunt de acord cu ideea asta. Bineinteles ca nu-l vom utiliza doar la rochii, dar am considerat că aici trebuie sa postez mesajul acesta. Consider că este important să cumpărăm acum cât suntem în plin sezon pentru că la iarnă IAR VOM CĂUTA ŞI NU VOM MAI GĂSI. Sper sa fie posibilă această investiţie, dar trebuie să ne găndim şi să aproximăm câţi membrii ar avea nevoie de in pentru imbrăcăminte mai întâi. :idea:

User avatar
theano
Posts: 502
Joined: 08 Dec 2008, 13:45
Location: Cluj-Napoca
Contact:

Re: IN PENTRU ROCHII

Postby theano » 22 Jun 2009, 23:22

Din partea mea e ok ... sunt de acord cu initiativa mai ales ca deja sunt oameni interesati sa isi faca echipament.
Theano / Teodora

User avatar
RVBOBOSTES
Posts: 480
Joined: 08 Dec 2008, 21:06
Location: Şimleu Silvaniei/Cluj Napoca/Baia Mare
Contact:

Re: IN PENTRU ROCHII

Postby RVBOBOSTES » 19 Feb 2010, 13:00

Salutare tuturor! Desi numele topicului e (teoretic :lol: ) destinat femeilor, vreau sa anunt in special membrii noi, dar si pe cei vechi, ca exista numeroase surse de procurare de in. Recent am gasit si in Baia Mare in alb (dintr-ala moale, folosit la costumele populare, numa ideal pentru rochii sau camasi pentru daci, preferabil pentru cei fara armuri) si de culoare bej si crem (ultimele doua mai tari, bune pentru o camasa mai ales pe sub armura si/sau pantaloni). Preturile sunt de 10 (in alb) si 11 lei metru liniar. De asemenea cu aceasta ocazie vreau sa spun ca in Cluj Napoca, in Manastur pe Primaverii sunt 3 magazine de unde se pot procura materii pentru costume (si lana faina maro pentru pelerine si/sau lana mai subtire pentru pantaloni, plus in de diferite nuante, mai scumpe cei drept). De asemenea material de costume se gaseste si in statia de RATUC Spitalul de copii (Cluj Napoca) sau Marasti...In Manastur si in curtea de langa Statia de Copii se gasesc si imitatii de blanurii de vulpe, lup...(cele de lup sunt excelente si nesesizabile, ideale pentru razboinicii daci!). Piele exista de toate soiurile si culori in Floresti. Deci material exista din belsug pe piata, din pacate nu mai gasim in de cel care am confectionat primele camasi dacice, dar cei care doresc sa-si imbunatateasca echipamentul si in special membrii noi au de unde sa aleaga, eventual mai intrebati-ne (pentru culori, lungimi...). Sa nu uitam ca, calitatea de membru si prezenta la manifestari, presupune, in primul rand, detinerea unui minim de echipament civil!
Rvbobostes


Return to “Furnizori de materii prime şi echipamente”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron