"Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Alexandru_Dacicus
Posts: 112
Joined: 04 Jan 2009, 13:05

"Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby Alexandru_Dacicus » 16 Jan 2010, 17:02

Ce fac vecinii nostri de la Rasarit...
Editia din 2010 se pare ca o vor tine la Hotin, in Bucovina istorica

http://www.youtube.com/watch?v=Fz5XP-7VKoU

http://www.battleofthenations.com.ua/

Am inteles ca si in Rusia si in Polonia se desfasoara astfel de evenimente.

User avatar
Lup_Alb
Posts: 70
Joined: 14 Sep 2009, 11:02

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby Lup_Alb » 16 Jan 2010, 21:49

Da, stim de evenimentele acestea din Rusia si Ucraina, mai nou si in Republica Moldova, mai ales ca sunt in domeniul nostru, adica reconstituire medievala. Baietii astia, mai ales cei din Rusia si Polonia sunt "suparati" rau in luptele full contact. Dupa fiecare eveniment de asta se lasa cu raniti pentru ca folosesc numai replici de arme din metal. Acolo armura trebuie sa fie reala, altfel nu ai sanse sa treci de primele 10 secunde de batalie :mrgreen: ... Am fost si noi invitati in Republica Moldova la o astfel de manifestatie dar inca nu suntem pregatiti sa facem fata ...

User avatar
MARCIUS TURBO
Posts: 1821
Joined: 11 Dec 2008, 15:35

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby MARCIUS TURBO » 18 Jan 2010, 22:07

Impresionant
sunt de admirat
Pe mine ma impresioneaza si cetatea. La 1 km de ea este casa in care s-a nascut tatal meu. Pamant romanesc.
Altfel rusnacii sunt ok.

DACUL
Posts: 55
Joined: 16 Dec 2009, 00:20
Location: SIBIU

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby DACUL » 20 Jan 2010, 20:09

Nu vreau sa ofensez pe nimeni dar rusnacii nu sunt ok sub nici o forma. In rest subscriu la aprecierea evnimentului.
Zamolxe cu voi .

User avatar
Oroles
Posts: 857
Joined: 11 Dec 2008, 21:16

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby Oroles » 20 Jan 2010, 22:21

Orice propozitie trebuie transformata intr-o manifestare de xenofobie. Sunt sigur ca atunci cand Turbo spunea ca rusnacii sunt ok nu se referea la politica dusa de secole de Imperiul Tarist, URSS sau Rusia de azi, ci la oamenii normali, pe care poate ca i-a cunoscut si direct. Pana sa capatam respect de la altii, ar trebui sa incercam sa ii respectam intai noi.
Oroles

DACUL
Posts: 55
Joined: 16 Dec 2009, 00:20
Location: SIBIU

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby DACUL » 20 Jan 2010, 23:24

Nu cred ca dau dovada de xenofobie exprimand opinia ca "rusnacii "nu sunt ok. Poate sa fie ok Ivan si cu Aliosa si ta intelegi bine cu ei dar cand te referi la rusnaci per ansamblu , cu adevarat nu ma pot gandi altfel decat prin bucurile si bunastarea adusa noua de vecinatatea cu ei. Dar daca se considera xenofoba parerea mea voi ruga administratorii forumului sa stearga post-ul nedorind de altfel sa ofensez in nici un fel prietenii si cunostintele celui caruia i-am raspuns si caruia ii cer scuze pentru o astfel de jignire.
Zamolxe cu voi .

Alexandru_Dacicus
Posts: 112
Joined: 04 Jan 2009, 13:05

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby Alexandru_Dacicus » 21 Jan 2010, 14:07

Sa fim seriosi... Rusii de rand din Federatia Rusa habar nu au despre Romania....

Iar cei care stiu cate ceva, au in general o parere destul de buna. Imaginea noastra ca popor, oricat ar fi de slab conturata, e la ora actuala mult mai pozitiva la Moscova decat la Londra, Roma sau la Madrid unde perceptia despre romani si Romania a fost alterata crunt de faptele si conduita unor anumiti membri ai "Diasporei".

In ceea ce priveste politica dusa de Marile Puteri, pe ele nu le-au interesat niciodata natiunile mai mici - in politica nu exista nici dreptate, nici prietenie, ci doar interes. Intr-adevar, Rusia a adus necazuri peste aceste pamanturi, dar la fel de multe necazuri, ba poate chiar mai multe au adus cam toate imperiile care au trecut pe-aici de-a lungul timpului, de la Imperiul Roman incepand... asa a fost si asa va fi mereu, acesta e destinul fatal al poporului nostru si nu avem cum sa schimbam acest lucru.

User avatar
Lup_Alb
Posts: 70
Joined: 14 Sep 2009, 11:02

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby Lup_Alb » 22 Jan 2010, 08:40

In ceea ce priveste xenofobia... In primul rand, in asociatia noastra esti "cantarit" ca om si cavaler. Nu conteaza ce origini sau ce nationalitate ai si asta am vazut-o cam peste tot in grupurile de reconstituire istorica pe care le cunosc. In grupul nostru sunt romani, maghiari si secui, dar pentru nici unul dintre noi asta nu este o problema. Pe la festivalurile medievale am participat cot la cot cu cavaleri din toate neamurile traitoare pe aceste pamanturi si am impartit toti aceasi bucata de paine si aceeasi stacana de vin sau bere si nimeni nu a avut nici o neplacere.
In ceea ce ii priveste pe baietii din Rusia si Ucraina, apreciez armurile si echipamentul lor, dar stilul lor de lupta este mult prea violent :), nu prea vezi tehnica sau tactica in bataliile si turnirurile lor, ceea ce din punct de vedere al spectacolului este o mare pierdere. Tendinta generala in grupurile de reconstituire din vest mai ales, este de a demonstra mai mult tehnica si tactica luptelor. Nu conteaza (prea mult) cine invinge ;) ...

User avatar
Comosicus
Posts: 767
Joined: 06 Dec 2008, 23:44
Location: Napoca, Dacia
Contact:

Re: "Battle of Nations", Hotin, Ucraina 2010

Postby Comosicus » 23 Jan 2010, 02:18

@Dacul
Poate am avut mici neplaceri din partea rusilor, dar mai mult am avut cu altii..turci, unguri...dar totusi rusii sunt o forta si m-as bucura sa fie Romania la nivelul la care este acum Rusia..dar in ritmul asta nu stiu cand ne apropiem de ei. Plus ca la ora actuala Rusia si China sunt cele mai respectate tari..asa din cat am povestit cu unul altul din diverse tari. Americanii sunt varza la ora actuala si nu mai produc mare lucru, traiesc din razboaie si din ce au la ciorap, iar altii folosesc "cartela comunista" pe care toti o injura la noi, dar in mult elocuri se aplica, inclusiv Germania. Se incearca o relansare a turismului spre america cu zboruri la preturi mici 350 euro dus-intors..dar nu cred ca reusesc.
Cat despre rusii din filmulete, nu pot sa zic daca sunt oke dpdv al echipamentelor, dar in lupta sunt destul de dezorganizati...dar poate sunt si ei la inceput si trebuie respectati si incurajati!


Return to “Evenimente în ţară/străinătate”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron